JÄSENSIHTEERI TIEDOTTAA 2018

Leena Palojärvi
Kellonsoittajankatu 5
24100 Salo
info@salonratsastusseura.fi
040-7241539


Tänäkään vuonna SRS:n jäsenmaksuja ei ole korotettu. Jäsenmaksut ovat siis seuraavat:

  • seniori 60€
  • juniori 45€
  • perhejäsen seniori 30€
  • perhejäsen juniori 22.50€
  • kannatusjäsen 20€


Muistathan, että perhe- ja kannatusjäsenet eivät saa Hipposta. Muut erot täys- ja perhejäsenyyden välillä ovat, että perhejäsenet eivät saa A- tai B-kilpailulupaa (D- ja E-luvan sen sijaan voivat saada), toimihenkilöoikeuksia (tuomari, ratamestari jne) eivätkä voi kuulua ratsastusseuran hallitukseen.

Sen sijaan muut jäsenedut, kuten esim. vakuutukset, ovat voimassa. Jäsenedut voit katsoa täältä.

HUOMIO! Jos päätät vaihtaa jäsenlajia viimevuotisesta, heitä SRL:ltä tullut maksukuitti roskiin ja ilmoita vaihdoksesta minulle. Teen jäsenlajin muutoksen rekisteriin ja tulostan uuden maksukuitin, jossa on uusi viitenumero. On tärkeätä käyttää oikeata viitenumeroa jäsenmaksuja maksettaessa; muuten maksu ei kohdistu oikein, ja saamme selvitellä asioita pitkään ja hartaasti…

Sporttirekisteri on myös poistanut joulukuun lopussa automaattisesti listoilta ne jäsenyydet, jotka eivät ole olleet voimassa viime vuonna, ts. jos jäsenmaksua ei ole maksettu. Näin ollen tämän vuoden jäsenmaksulappua ei enää tule. Jos maksu on syystä tai toisesta päässyt unohtumaan viime vuonna eikä jäsenmaksulappua ole tullut, ota yhteyttä, niin avaan jäsenyyden uudelleen ja tulostan jäsenmaksulapun.

UUDET JÄSENET

Jäseneksi liitytään toimittamalla jäsensihteerille tulevan jäsenen nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Tiedot voit lähettää aivan hyvin sähköpostitse. Liityttäessä Salon Ratsastusseuraan liitytään samalla Suomen Ratsastajainliittoon. 1.1. jäsenenä olleille lähetetään jäsenmaksulappu niin sanottuna e-kirjeenä suoraan liitosta. Jäsenmaksua maksettaessa on tärkeätä käyttää oikeata viitettä, muuten rahat eivät löydä perille. Myöhemmin vuoden kuluessa seuraan liityttäessä tulostan maksulaput rekisteristä itse ja lähetän ne pääsääntöisesti sähköpostin liitteenä – huolehdi siis, että olet ilmoittanut rekisteriin toimivan sähköpostiosoitteen ja käy myös vilkaisemassa postiasi silloin tällöin!

UUSI JÄSENREKISTERI

Ratsastajainliitto on ottanut 1.1.2018 käyttöön uuden jäsenrekisterin, jossa toiminnot eivät ainakaan vielä ole samalla tasolla kuin vanhassa. Pahin puute on, että seuran vaihtoa ei enää voi tehdä ilmoittamalla vain sportti-ID minulle kuten ennen, vaan tarvitsen kaikki tiedot uudelleen. Sitten teen uuden jäsenyyden aivan uudelle jäsennumerolle. Jotta vanhat tietonne, esim. ranking-pisteet tai toimihenkilölisenssit säilyvät tiedoissanne, liiton toimiston tytöt yhdistävät uuden ja vanhan jäsenyyden. Koska tämä on tietysti valtakunnallisesti valtava työ, rekisteriä pyritään kehittämään mahdollisimman nopeasti…

Toinen tärkeä ero aikaisempaan on se, että osoitetietonne eivät muuttaessanne enää päivity automaattisesti Postin tai Väestörekisterin tiedoista, joten muistakaa ilmoittaa uusi ositteenne, muuten Hippos-lehti ei löydä perille. Ilmoittakaa samaten muuttunut sähköpostiosoitteenne, toimiva sähköpostiosoite on ensiarvoisen tärkeä esim. kilpailulupaa hankkiessanne.

KILPAILIJAT

Kilpailulupakäytäntö on muuttunut 1.1.2018 alkaen. Luvat voi tulostaa itse verkosta 8.1. alkaen. Tämä edellyttää kuitenkin, että jäsenmaksu on kirjautunut liiton rekisteriin.
A-lupa maksaa 150€, D-lupa 30€ ja E-lupa 10€. Lisää kilpailuluvista täällä.

Lupien saamiseen ei enää tarvita minimikilpailutuloksia, vaan niin sanotut kvaalit vaaditaan kilpailuihin ilmoittautumiseen. Esteratsastuksessa ne ovat ratsastajakohtaisia ja hyvin tarkkoja, kouluratsastuksessa puolestaan ratsukkokohtaisia ja kattavat vain 2-tasolta 3-tasolle siirtymisen. Kvaalien noudattamisesta vastaa kilpailija, sillä säännöissä sanotaan, että kilpailija vastaa itse kilpailukelpoisuudestaan; alle 15-vuotiailla kuitenkin huoltaja vastaa. Kvaaleista lähemmin

-esteratsastus § 333.9

-kouluratsastus § 222

-kenttäratsastus § 417.1-3

Luvan saamiseen ei myöskään enää varsinaisesti vaadita kilpailusääntökoulutusta, mutta sitä kyllä suositellaan aloitteleville kilpailijoille sekä muutaman vuoden kilpailutaukoa pitäneille. Salossa sääntökoulutuksen järjestää tänä vuonna SRC; kun aika ja paikka selviävät, ilmoitamme koulutuksesta lähemmin.

Muistathan, että oman kilpailulupasi lisäksi hevosesi vuosimaksun täytyy olla maksettu. Tämän maksulapun voi itse tulostaa KIPAsta: KIPA/ Ratsujen vuosimaksut/ kirjoita hevosen nimi tai rekisterinumero/ klikkaa hevosen nimeä/ tulosta maksukuitti ja maksa maksu viitenumeroa käyttäen! Jos syystä tai toisesta et pysty tulostamaan maksukuittia, ilmoita minulle, niin haen sen sinulle.

MUISTA MAKSAA KAIKKI MAKSUT AJOISSA ja tänä vuonna erityisen huolellisesti, sillä Ratsastajainliiton jäsenmaksutili on muuttunut. Muista myös käyttää viitenumeroa. Alkuvuoden ruuhka-aikaan maksun päivittyminen rekisteriin voi kestää, etkä pääse ilmoittautumaan kilpailuihin, ennen kuin sekä sinun lupamaksusi että hevosen vuosimaksu näkyvät rekisterissä.

Huolehdi myös siitä, että hevosesi rokotukset ovat kunnossa. Tänä vuonna ei ole tullut uusia rokotusmääräyksiä. Lisää rokotuksista täällä

SEURANVAIHTAJAT HUOMIO! Muistattehan, että ette voi ilmoittautua viime vuoden luvilla kilpailuihin, koska kalenterivuoden aikana voi edustaa vain yhtä ratsastusseuraa. Hoitakaa siis tämän vuoden lupanne kuntoon heti kun se on mahdollista!

Hyvää alkavaa ratsastus- ja kisavuotta kaikille!